Denna veckan blir hemsidan helt klart, då finns alla recept.

Kommer sedan efterhand uppdatera med nya recept.

Tänk på att på Alla Helgons afton så har vi stängt.

Så fort det blir lite kallare så börjar säsongen med hare och fasan.

Här kommer veckans recept:

Kalopsstek med rödbetor

6 port.

1 kg, ox-, älg-, hjort- eller renstek

smör till stekning

salt & peppar

2 lagerblad

10 kryddpepparkorn

1 tsk tomatpuré

1 L vatten

4 msk fond (kalv eller vilt)

2 dl rödvin

2 gula lökar, skivad

4 morötter, slantade

redning

Till servering:

kokt potatis

inlagda rödbetor

Salta & peppra köttet. Stek köttet runt om i en gryta i smör, så den får vacker färg.

Lägg i kryddorna, tomatpurén och täck med vatten, fond och vin.

Sjud långsamt i ca 2 timmar för oxkött och 1-1½ timme för vilt, beroende på storlek.

När det återstår 15 minuter av tiden, lägg i grönsakerna.

När köttet är klart, ta upp och låt vila i folie.

Red såsen och smaka av med kryddor och fond.

Skär köttet i skivor och servera med såsen, potatis och rödbetor.

Alla är mycket välkomna!

Sidkarta

Catering Sortiment Recept Matkasse Hemleverans Kontakt
Färskt Kött Om
Fryst Vilt Beställ
Beställningsvaror Fågel Meny
Småvilt FAQ
Exotiskt kött
Korv
Sås & Fonder
Övrigt

Designad av: Max Barnell