Då är det dags för Alla Helgonahelgen.

Vi har fyllt diskarna med många olika köttdetaljer. Gå in under sortiment så ser ni vad vi erbjuder.

Tänk på att på Alla Helgons afton så har vi stängt.

Här kommer veckans recept:

Hjortstek med trattkantareller

4 port.

1 kg hjortstek

1 hackad gul lök

1 msk tomatpuré

5 dl kalvbuljong

2 dl rött vin

½ dl hackad färsk timjan

6 bakpotatisar

2 morötter i stavar

200g haricots verts

12 smålökar

Gnid in steken med kryddor och bryn den snabbt på alla sidorna. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugn på 150 grader.

Ta ut steken när den uppnått en innertemperatur på ca 62oC, slå in steken i folie och låt vila ca 15 minuter då temperaturen stiger till 70oC. När steken är färdig skivas den upp i tunna skivor.

Såsen: Bryn löken i lite margarin eller olja, klicka sedan i tomatpurén och låt den få lite färg. Häll i vin och buljong och låt det koka ihop. Sila sedan såsen och blanda ner hackad timjan.

Skär potatisen i klyftor och stek den tillsammans med morotsstavarna, haricots verts trattkantareller och smålöken i smör så att de får en gyllenbrun färg.

Alla är mycket välkomna!

Sidkarta

Catering Sortiment Recept Matkasse Hemleverans Kontakt
Färskt Kött Om
Fryst Vilt Beställ
Beställningsvaror Fågel Meny
Småvilt FAQ
Exotiskt kött
Korv
Sås & Fonder
Övrigt

Designad av: Max Barnell