Köttfärs och grönsakspanna

Köttfärs och grönsakspanna
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
40 min
Ingredienser
  1. 600 gr nötfärs
  2. 1 gul lök, finhackad
  3. 2 vitlöksklyftor, finhackat
  4. 150 gr bacon, strimlat
  5. Smör
  6. 3 dl vatten
  7. 2 msk kalvfond
  8. 5 dl vispgrädde
  9. 1 broccoli i grova bitar
  10. 1 röd paprika i grova bitar
  11. 1 spetskålshuvud i bitar
  12. 1 blomkål i bitar
  13. Pressad citronsaft
  14. 2 dl hackade örter t.ex. persilja, timjan, körvel
  15. 4 ägg
  16. Salt & peppar
Instruktioner
  1. Bryn färs, lök, vitlök och bacon i smör. Salta & peppra. Lägg över i en djup stekpanna. Häll i buljong och grädde och låt koka ihop i 10 minuter.
  2. Lägg ner grönsakerna i pannan och låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt & peppar, citronsaft och hackade örter.
  3. Knäck ner äggen i pannan. Låt koka ytterligare 7-8 minuter under lock eller tills äggen stelnat.
  4. Servera med pressad potatis.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/