Vildandsbröst med stekt sidfläsk

Vildandsbröst med stekt sidfläsk
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
30 min
Ingredienser
  1. 4 vildandsbröst
  2. smör till stekning
  3. 100 gr tärnat fläsk
  4. 4 msk vinäger
  5. 3 skivor vitt bröd kantskuret
  6. salt & peppar
Örtolja
  1. 1 msk färsk timjan, hackad
  2. 1 msk färsk oregano, hackad
  3. 1 msk persilja, hackad
  4. 1 dl olivolja
Till servering
  1. Grönsallad
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra vildandsbrösten och bryn dem hastigt i smör i het stekpanna. Stek brösten i ugnen till en innertemperatur på ca 60 grader, ca 10 - 15 minuter.
  2. Bryn sidfläsket tills det är gyllenbrunt.
  3. Tärna brödet och stek dem krispiga i stekpanna med smör.
  4. Gör örtoljan och smaksätt den med lite vinäger, salt & peppar.
  5. Skär upp brösten och lägg på tallrikar, toppa med fläsk, brödtärningarna och ringla över örtoljan.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/