Vildand med gräddsås

Vildand med gräddsås
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. 2 vildänder
  2. salt & peppar
  3. Smör
Gräddsås
  1. Skroven från änderna
  2. 4 schalottenlökar i bitar
  3. 2 morötter i bitar
  4. 2 - 3 dl rött vin
  5. lie soja
  6. 4 dl vispgrädde
  7. ca 25 gr smör
Till servering
  1. Potatiskaka
  2. Broccoli
  3. Vaxbönor
  4. Brysselkål
Instruktioner
  1. Bind upp fåglarna och salta & peppra. Bryn dem i smör runt om ca 10 minuter.
  2. Lägg över på ugnsplåt och stek dem i ugn 200 grader. När köttsaften är klar är de klara.
  3. Lägg dem upp och ned på en skärbräda i någon minut, så saften rinner ner. Tranchera fågeln och håll köttet varmt i folie i ugn 75 grader.
Gräddsås
  1. Koka skrovet tillsammans med vatten i ca 30 minuter. Sila och tillsätt lite soja och rödvin. Koka ihop vätskan och slå i grädde, red såsen och smaka av med salt & peppar. Till sist i med smöret.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/