Rapphöna fylld med äpplen och aprikoser

Rapphöna fylld med äpplen och aprikoser
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
45 min
Ingredienser
  1. 4 st rapphönor
  2. 10 torkade aprikoser
  3. 4 äpplen, bitadeSalt & peppar
  4. 20 smålökar
  5. 20 brysselkål
  6. 20 små potatisar
  7. 1 dl sherryvinäger
  8. Smör
Instruktioner
  1. Skölj och torka fåglarna. Fyll dem med äpple och aprikoser. Bind upp dem.
  2. Stek dem i het panna i olja och smör, ös hela tiden. Krydda med salt & peppar.
  3. Stek dem i ugnsform i ugn 175 grader. Det tar ca 30 minuter. Innertemperaturen skall vara över 70 grader.
  4. Efter 10 minuter lägg i potatis och lök i formen, ös fåglarna igen.
  5. Efter ytterligare 10 minuter, lägg i brysselkålen som steker med de sista 10 minuterna.
  6. Ta upp allt och lägg upp. Bränn av formen med sherryvinäger och montera med kallt smör. Smaka av med salt & peppar.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/