Duva med krämig palsternacka

Duva med krämig palsternacka
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 15 min
Ingredienser
  1. ¤ duvor
  2. Ett par kvistar timjan
  3. 4 vitlöksklyftor
  4. 2 msk lingon
  5. 2 dl rött vin
  6. 4 msk socker
  7. salt & peppar
  8. 2 dl matolja
Palsternacka
  1. 1 kg palsternacka, skalad
  2. 1 dl grädde
  3. 50 gr getost
  4. 50 gr smör
  5. Salt & peppar
  6. olja till fritering
  7. 200 gr svamp, blandade sorter
  8. smör
Instruktioner
  1. Bena ur brösten och låren från fågeln.
Sås
  1. Rosta skroven lätt. Lägg i kastrull och häll på vin och sedan vatten så det täcker. Koka på låg värme i 2 timmar. Sila. Tillsätt socker och reducera till simmig sås. Smaka av med salt & peppar och tillsätt lingonen
Duvlår
  1. Marinera låren med salt, peppar samt hälften av timjan och vitlök. Koka dessa möra i olja i ca 1 timme.
Palsternacka
  1. Slär palsternackan i bitar och koka mjuk. Spara en hel palsternacka!
  2. Smält smör och blanda i grädden. Mixa den mjukkokta palsternackan med gräddsmöret tills den är helt slät. Smaka av med salt.
  3. Den sista palsternackan skivas mycket tunnt, friteras knaprig i olja.
Svamp
  1. Stek svampen i smör, tillsätt timjan och vitlök och smaka av med salt & peppar.
Vid servering
  1. Krydda och stek duvbrösten rosa, servera med låren, svampen och palsternackspurén.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/