Tuppfond, mörk

Tuppfond, mörk
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
4 hr
Total Tid
4 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
4 hr
Total Tid
4 hr 15 min
Ingredienser
  1. 2 tuppskrov, grovhuggna
  2. 2 gula lökar i bitar
  3. 2 morötter i bitar
  4. 1 purjolök i bitar
  5. 2 lagerblad
  6. 4 klyftor vitlök delade
  7. Vatten
Instruktioner
  1. Lägg skrovdelarna med grönsakerna på en smord plåt. Sätt i ugn 225 grader i 40 minuter.
  2. Häll över allt i en rymlig kastrull. Täck med vatten. Låt småkoka i ca 3 timmar, fyll på med vatten om det behövs.
  3. Sila fonden och häll ner fonden i ren kastrull. Låt nu denna koka ner ordentligt, till minst en fjärdedel. Smaka av då och då, och mot slutet så kommer smakerna. Låt svalna.
  4. Ni kan frysa in det i formar. Salta inte fonden när ni gör detta, det gör ni sedan när ni använder den till sås eller soppa.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/