Skaldjursfond

Skaldjursfond
Ta vara på skal när ni ätit skaldjur. Frys in dem direkt så kan ni göra fond vid annat tillfälle.
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Ingredienser
  1. Skal av hummer, kräftor, räkor eller havskräftor
  2. 1 msk tomatpuré
  3. Vitt vin
  4. Vatten
  5. 1 gul lök i bitar
  6. 1 morot i bitar
  7. Smör
  8. Salt & peppar
Instruktioner
  1. Fräs skalen i smör i en kastrull tillsammans med lök och morot. Lägg efter 5 minuter i tomatpurén och låt bränna med i 2 minuter. Täck med vin och vatten. Låt koka i 45 minuter.
  2. Sila fonden och häll fonden i ren kastrull. Låt fonden koka ner tills den får fin smak.
  3. Går att frysa in i formar.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/