Köttfond

Köttfond
Receptet användes till kalv- ox- eller viltben
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
6 hr
Total Tid
6 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
6 hr
Total Tid
6 hr 15 min
Ingredienser
  1. 3 kg ben korthuggna
  2. 3 morötter i bitar
  3. 3 gula lökar i bitar
  4. 1 liten rotselleri i bitar
  5. 4 vitlöksklyftor, delade
  6. 1 purjolök i bitar
  7. 3 msk tomatpuré
  8. timjan
  9. 2 lagerblad
  10. 10 vitpepparkorn
Instruktioner
  1. Rosta benen med alla andra ingredienser på en smord plåt, 40 minuter i 225 grader.
  2. Lägg över allt i en rymlig kastrull, täck med vatten. Koka upp och skumma av.
  3. Låt småputtra minst 6 timmar. Fyll på med vatten under tiden.
  4. Sila fonden och häll fonden i ren kastrull. Koka ner till minst en fjärdedel, smaka av och smakar det inte mycket så koka ner ytterligare.
  5. Går bra att frysa in i formar. Salta inte fonden, det gör ni när ni gör sås på den.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/