Zebrafilé med fikon och blåmögelost

Zebrafilé med fikon och blåmögelost
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Total Tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Total Tid
20 min
Ingredienser
  1. 4 skivor Zebrafilé
  2. 8 st färska fikon
  3. 100 gr blåmögelost
  4. 1 dl vitt vin
  5. 1 fint hackad gul lök
  6. grädde
  7. 1 msk honung
  8. Madeira
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 200 gr.
  2. Skär av toppen på varje fikon. Lägg på en bit blåmögelost på varje. Lägg tillbaka locken och pressa ner.
  3. Ställ in fikonen i ugnen i ca 5 minuter.
  4. Gnugga in salt, peppar och honung på köttet och stek i ugnen till 56 - 58 graders innertemperatur.
  5. Tag ut steken och låt den vila.
  6. Stek den hackade löken, tillsätt stekskyn, vitt vin och maderia.
  7. Sila och häll i lite grädde, krydda efter smak.
  8. Skiva köttet i tunna skivor
  9. Lägg upp köttet på tallrik med fikonen. Häll sås över zebrasteken och servera med potatis.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/