Vinmarinerad rådjursstek med kantarellsås

Vinmarinerad rådjursstek med kantarellsås
Portioner 6
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Ingredienser
  1. 1,2 kg benfri rådjursstek
  2. salt, peppar
  3. 2 msk smör
Marinad
  1. 1 flaska rött vin
  2. 1 skivad gul lök
  3. 1 krm timjan
  4. 1 krm krossad svartpeppar
  5. 1 krm krossade enbär
  6. 1 lagerblad
Såsen
  1. 1 burk kantareller
  2. 1 msk finhackad gul lök
  3. 2 msk smör
  4. 2 dl steksky
  5. 3 dl viltbuljong
  6. 1 dl grädde
  7. 2 msk mjöl
Instruktioner
  1. Lägg steken i ett kärl, blanda ingredienserna till marinaden och häll över steken. Täck med plastfolie och låt stå svalt minst 24 timmar. Vänd steken ett par gånger.
  2. Torka av steken, gnid in den med salt och peppar och lägg på några smörklickar.
  3. Lägg över i en ugnsfast form. Sätt in i ugn på 225oC och bryn den runt om.
  4. Sänk värmen till 175 o, späd med lite av den silade marinaden och låt steken få en innertemp på 65 o. Ös steken och ta ut den och låt den sedan vila i folie ca. 15 minuter.
  5. Fräs kantareller och lök i smör i en kastrull och späd med den silade stekskyn och buljong och grädde. Red av med vetemjöl som rörts ut i lite marinad och smaka av såsen.
  6. Servera steken med pressad potatis och ugnsstekta rotsaker och rönnbärsgelé.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/