Vårkyckling med persilja

Vårkyckling med persilja
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. 4 st vårkycklingar
  2. 2 knippe persilja
  3. smör eller margarin
  4. soja
  5. olja
  6. salt, vitpeppar
  7. hönsbuljong
  8. 2 dl vitt vin
  9. 1 citron
  10. 1 hackad gul lök
  11. 2 dl matlagningsgrädde
Instruktioner
  1. Börja med att skölja kycklingarna väl samt gnid in dem med citron
  2. Blanda samman olja och soja och pensla dem, salta och peppra.
  3. Skölj persiljan och fördela ett av knippena inuti kycklingarna tillsammans med lite smör.
  4. Bryn kycklingarna i gryta tillsammans med margarin, (ej för stark värme) så att de får en gyllenbrun färg runt om.
  5. Kycklingarna bör helst ligga på rygg när de är färdigstekta.
  6. Häll på vin, buljong och hackad lök.
  7. Lägg på locket och stek dem 25-35 minuter.
  8. Ta upp kycklingarna och varmhåll dem.
  9. Sila skyn, finhacka resten av persiljan och blanda i skyn tillsammans med grädden.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Servera med kokt eller pressad potatis, kokta grönsaker.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/