Vaktlar från Provence

Vaktlar från Provence
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. 4 st vaktlar
  2. 100g rökt skinka
  3. 150 g champinjoner
  4. 1 tsk salt
  5. 1 krm peppar
  6. 12-16st små lökar
  7. 5-6st morötter
  8. 12st salviablad
  9. 6 skivor Parmaskinka
  10. 1 msk margarin eller smör
  11. 1 kvist rosmarin eller 1 tsk torkad
  12. 1 kvist timjan eller 1 tsk torkad
  13. 1 burk urkärnade svarta oliver, ca 230 gr
  14. 1½ dl vitt vin
  15. 1 dl hönsbuljong
Pensling
  1. 2 msk soja
  2. 2 msk honung
  3. 2 msk vitt vin
Instruktioner
  1. Ta ur fåglarna. Skölj och torka dem.
  2. Tärna skinkan fint. Skölj och hacka svampen.
  3. Fräs skinkan i sitt eget fett med svampen. Salta och peppra.
  4. Skala lökarna och morötterna. Skär morötterna i halvor och sedan i fjärdedelar.
  5. Fräs morötter och lök i matfettet några minuter. Bred ut detta i en stor ugnssäker form. Krydda med timjan och rosmarin. Kärna ur oliverna och fördela över.
  6. Bryn fåglarna enbart på ryggsidan i stekpannan. Lägg dem sedan på grönsaksbädden. Pensla med soja-blandningen. Häll vin och buljong vid sidan av fåglarna.
  7. Täck formen med bakplåtspapper eller lock.
  8. Stek på galler i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 20 minuter. Ta bort papper eller lock.
  9. Pensla fåglarna på nytt och stek ytterligare 15 minuter.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/