Strutsfilé med rödbetor och lingon
2015-11-06 11:24:00
Portioner 4
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
- 800g struts filé
- salt och peppar
- smör
- sås;
- 3 ½ dl rödbetsmust
- 100g lingon (Går lika bra med 3 msk rårörd lingonsylt)
- 1 tsk senaps pulver
- ½-1 tsk malen ingefära
- 1 msk balsamvinäger
- honung efter smak
- 2 tsk maizena
Instruktioner
- Blanda rödbetsmusten med lingon och koka i 10 min. under lock.
- Låt såsen svalna och kör i mixer.
- Sila och låt saften koka upp igen.
- Vispa i senapspulvret och ingefäran. Smaka av med balsam vinäger och honung. Så här långt kan man förbereda såsen och förvara den kallt.
- Krydda filén med salt och peppar, bryn den i stekpanna och efter stek i 175 graders ugnsvärme i ca. 15-25 min.
- Innertemperatur på 65 grader är köttet rosa.
- Linda in köttet i aluminium folie och låt vila 10 min.
- Värm upp såsen.
- Rör ut maizena i lite vatten och tillsätt under vispning
- Låt såsen sjud ett par min.
- Skär upp filén och servera med sås och rårörda lingon tillsammans med kokt eller stekt potatis.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/