Strutsfilé med rödbetor och lingon

Strutsfilé med rödbetor och lingon
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. 800g struts filé
  2. salt och peppar
  3. smör
  4. sås;
  5. 3 ½ dl rödbetsmust
  6. 100g lingon (Går lika bra med 3 msk rårörd lingonsylt)
  7. 1 tsk senaps pulver
  8. ½-1 tsk malen ingefära
  9. 1 msk balsamvinäger
  10. honung efter smak
  11. 2 tsk maizena
Instruktioner
  1. Blanda rödbetsmusten med lingon och koka i 10 min. under lock.
  2. Låt såsen svalna och kör i mixer.
  3. Sila och låt saften koka upp igen.
  4. Vispa i senapspulvret och ingefäran. Smaka av med balsam vinäger och honung. Så här långt kan man förbereda såsen och förvara den kallt.
  5. Krydda filén med salt och peppar, bryn den i stekpanna och efter stek i 175 graders ugnsvärme i ca. 15-25 min.
  6. Innertemperatur på 65 grader är köttet rosa.
  7. Linda in köttet i aluminium folie och låt vila 10 min.
  8. Värm upp såsen.
  9. Rör ut maizena i lite vatten och tillsätt under vispning
  10. Låt såsen sjud ett par min.
  11. Skär upp filén och servera med sås och rårörda lingon tillsammans med kokt eller stekt potatis.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/