Scampi med saffransaioli

Scampi med saffransaioli
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Total Tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Total Tid
20 min
Ingredienser
  1. 16 scampi
  2. 1 röd chili finhackad
  3. 1 vitlöksklyfta finhackad
  4. Salt & peppar
  5. Olivolja
Saffransaioli
  1. 3 dl majonnäs
  2. 0,5 gr saffran
  3. 2 vitlöksklyftor pressade
  4. Salt
Instruktioner
  1. Börja med saffransaiolin, gör den gärna minst 2 timmar innan servering, då saffran tar lite tid innan den ger den härliga doften och färgen. Blanda alla ingredienser. Låt den stå någon timme rör om då och då.
  2. Häll rikligt med olivolja i en stekpanna. Lägg i chili och vitlöken, låt fräsa 1 minut.
  3. Lägg sedan i scampin, salta dem. Stek dem så de blir röda och precis klara i mitten ca 2minuter per sida.
  4. Servera scampin med saffransaiolin och något grönt tex ruccola och en bit baguette.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/