Rådjursfilé med svart vinbärssås

Rådjursfilé med svart vinbärssås
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
40 min
Ingredienser
  1. 800 g ytterfilé av rådjur
  2. 1 msk olivolja till stekning
  3. 1 tsk salt
  4. 1 krm vitpeppar
Svart vinbärssås
  1. 1/2 msk smör
  2. 1 schalottenlök
  3. 1 dl svarta vinbär
  4. 2 1/2 msk råsocker
  5. 1 1/2 dl torrt vitt vin
  6. 1 dl vatten
  7. 1 msk koncentrerad viltfond
  8. 1 tsk maizena majsstärkelse
  9. eventuellt salt
Instruktioner
  1. Såsen: Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull utan att den tar färg, ca 1 min. Lägg i vinbär och socker, fräs tills sockret löst sig ca 1 min. Tillsätt vin, vatten och viltfond och låt såsen koka utan lock ca 3 min.
  2. Sila såsen genom en finmaskig sil och red såsen med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Smaka eventuellt av med salt.
  3. Lägg i några extra vinbär vid servering.
  4. Kött: Sätt ugnen på 180°. Hetta upp en stekpanna med olivolja.
  5. Bryn filéerna väl runt om på kraftig värme. Salta och peppra. Lägg filéerna på ugnssäkert fat och låt stå i ugn ca 10 min till 60° innertemperatur. Då är köttet rosa inuti. Låt köttet vila övertäckt med smörpapper ca 10 min vid spiskanten innan det skärs upp.
  6. Servera med pasta, svart vinbärssåsen och blancherad salladslök.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/