Rådjursfilé med gräddstuvad savoykål

Rådjursfilé med gräddstuvad savoykål
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
40 min
Ingredienser
  1. 800g rådjursytterfilé
  2. 1 msk margarin
  3. 400g savoykål
  4. vatten, salt
  5. 1 msk smör eller margarin
  6. 3 dl grädde eller crème fraiche
  7. salt, peppar
  8. 1-2 krm riven muskotnöt
Instruktioner
  1. Putsa filén och skär den i 5 cm tjocka bitar.
  2. Skölj och strimla kålen. Koka den några minuter i lätt saltat vatten. Häll av vattnet. Lägg kålen i en handduk och pressa ut allt vatten.
  3. Fräs kålen i matfett i en stekpanna. Späd med grädden. Låt kålen koka 5-10 minuter. Krydda med salt, peppar och riven muskot.
  4. Stek rådjursmedaljongerna i lite matfett i en stekpanna ca. 2 minuter på vardera sida. Salt och peppra. Lägg upp på varma tallrikar med stuvad kål och cocktailtomater.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/