Rådjursfilé med gräddstuvad savoykål
2015-11-06 14:33:24
Portioner 4
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
40 min
Ingredienser
- 800g rådjursytterfilé
- 1 msk margarin
- 400g savoykål
- vatten, salt
- 1 msk smör eller margarin
- 3 dl grädde eller crème fraiche
- salt, peppar
- 1-2 krm riven muskotnöt
Instruktioner
- Putsa filén och skär den i 5 cm tjocka bitar.
- Skölj och strimla kålen. Koka den några minuter i lätt saltat vatten. Häll av vattnet. Lägg kålen i en handduk och pressa ut allt vatten.
- Fräs kålen i matfett i en stekpanna. Späd med grädden. Låt kålen koka 5-10 minuter. Krydda med salt, peppar och riven muskot.
- Stek rådjursmedaljongerna i lite matfett i en stekpanna ca. 2 minuter på vardera sida. Salt och peppra. Lägg upp på varma tallrikar med stuvad kål och cocktailtomater.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/