Lättgravad rådjursfilé med persiljestekt svamp

Lättgravad rådjursfilé med persiljestekt svamp
Portioner 4
Förrätt för 4 personer.
Write a review
Print
Till gravning
  1. 3 msk salt
  2. 3 msk strösocker
  3. 1 msk finkrossad svartpeppar
  4. 2 msk finhackad persilja
  5. 1/2 msk finhackad färsk basilika
  6. 1/2 msk finhackad färsk timjan
Persiljestekt svamp
  1. 200 g färska champinjoner, skurna i mindre bitar
  2. 200 g karljohanssvamp, skuren i mindre bitar
  3. 200 g kantareller, ev. skurna i mindre bitar
  4. 4 dl vatten
  5. 1/2 dl vitvinsvinäger
  6. 4 lagerblad
  7. 1 tsk salt
  8. 1 vitlöksklyfta, finhackad
  9. 1 spansk chili, urkärnad och finhackad
  10. 2 msk hackad persilja
  11. 4 msk olivolja
Instruktioner
  1. Gnid in filén med de blandade gravningsingredienserna. Placera köttet i en plastpåse. Knyt och lägg in i kylen i 1-2 dygn beroende på köttets tjocklek. Vänd påsen emellanåt.
  2. Dag 2 eller 3 rullas köttet in i plast- eller aluminiumfolie. Forma som en smällkaramell och frys in. När köttet ska användas tinas det en aning. Skär i ytterst tunna skivor.
  3. Svampen: Koka alla sorterna i en blandning av vatten, vinäger, lagerblad och salt i 5-6 minuter. Sila av svampen. Fräs den tillsammans med vitlök, chili och persilja i olivoljan. Låt svalna.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/