Lammsadel

Lammsadel
Portioner 5
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Ingredienser
  1. 1 ½ kg lammsadel
  2. 1-2 vitlöksklyftor
  3. 1 tsk salt
  4. 1 tsk svartpeppar
  5. 1 tsk rosmarin
Instruktioner
  1. Tag bort ev. feta partier av sadeln. Skär bort den feta hinnan på ovansidan.
  2. Gnid in sadeln med en ituskuren vitlöksklyfta.
  3. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
  4. Ställ sadeln i en långpanna. Stick in en köttermometer från kortsidan så att spetsen kommer mitt i den köttiga delen.
  5. Stek i nedre delen av ugnen. När termometern visar 65o C är köttet lätt rosa inuti och vid 70o C är köttet genomstekt. Stektiden är ca. 1-1¼ timme.
  6. Tag ut sadeln och låt den stå och vila ca 15 minuter innan den skärs upp.
  7. Tag vara på skyn och red av till såsen.
  8. Skär loss köttet från benen. Även de små filéerna på undersidan. Skär köttet i sneda skivor.
  9. Serveras med kokt potatis, Hasselbacks eller klyftpotatis, kokta grönsaker som ärtor, bönor, broccoli och en god mintgelé.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/