Lammracks med rotfrukter

Lammracks med rotfrukter
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. 1,2 kg lammracks
  2. 4 skivor vitt bröd
  3. 1 dl hackade färska örter
  4. 2 msk olivolja eller smör
  5. ½ tsk salt
  6. 4 potatisar
  7. 2 äpple
  8. 2 morötter
  9. 2 palsternackor
  10. 1 kålrot
  11. 1 dl olivolja
  12. timjan, färsk
  13. salt och peppar
Sås
  1. 2 dl grädde
  2. ½ buljongtärning
  3. 2 tsk äppelcidervinäger
  4. ½ dl torr cider
  5. salt och peppar
Instruktioner
  1. Skala och skär rotfrukterna i tärningar eller stavar. Lägg dem i en långpanna. Ringla olja över och strö över salt.
  2. Stek rotfrukterna i ugn. 200oC i ca. 30 minuter
  3. Mixa bröd, örter, olja och salt till en tjock pasta.
  4. Gnid in ört- och brödbladningen på köttet, så det blir helt täckt.
  5. Ta ut rotfrukterna ur ugnen och sänk ugnen till 175 oC.
  6. Tärna äpplena (ta bort kärnhuset men låt skalet vara kvar).
  7. Vänd ner äppelbitarna i rotfruktspytten.
  8. Lägg lammköttet i långpannan med rotfrukterna. Sätt in i ugnen och stek ca. 15 minuter, tills köttet får en innertemperatur på 58 oC. Ta ut köttet och låt vila i 10 minuter innan man skär upp köttet i mindre kotletter.
  9. Koka grädde, buljongtärning och vinäger ett par minuter. Tillsätt cider och smaka av med salt och peppar. Red av med maizena om ni vill ha en tjockare sås.
  10. Servera lammet med rotfruktspytten, färsk timjan och cidersåsen.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/