Lammkotletter Provencale

Lammkotletter Provencale
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
30 min
Ingredienser
  1. 2 dubbla lammkotletter
  2. 1 tomat
  3. en liten knippe persilja
  4. 1 vitlöksklyfta
  5. smör
  6. rivebröd
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225o C.
  2. Hacka persiljan. Skär tomaterna smått. Skala och finhacka vitlöken.
  3. I lite smör fräser du vitlöken lätt. Tillsätt tomaten och persiljan och fräs ytterligare någon minut. Salta och peppra.
  4. Bryn sedan kotletterna i stekpanna ca 1 minut på vardera sida.
  5. Lägg kotletterna i en ugnsfast form. Bred över röran och strö över tunt med rivebröd. Smält 1 msk smör och fukta rivebrödet med detta.
  6. Ställ formen högt i ugnen i 5-6 minuter. Stekt eller råstek potatis passar bra till.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/