Lamminnanlår med provencalska jordärtskockor

Lamminnanlår med provencalska jordärtskockor
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Ingredienser
  1. 800g lamminnanlår
  2. 2 ½ dl rödvin
  3. smör
Jordärtskockorna
  1. 600-700g jordärtskockor
  2. 5 mogna tomater eller 1 burk hela tomater
  3. 1 gul lök
  4. 1 liten knippa persilja
  5. 1 vitlöksklyfta
  6. ½ tsk mejram
  7. smör
Instruktioner
  1. Koka upp vinet och låt det sjuda någon minut. Salta och peppra.
  2. Lägg i smör i en stekpanna på stark värme. Lägg i innanlåret och stek 3 minuter på vardera sida. Lägg in köttet i ugn på 200oC i ca 10-15 minuter eller tills inner-temperaturen är 63oC.
  3. Häll fettet ur stekpannan och sätt sedan tillbaka den på värmen. Häll i vinet och koka ett par minuter. Klicka i smöret (ca. 10g). Salta och peppra efter smak.
  4. Jordärtskockorna: Skala skockorna. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär tomaterna grovt. Spara spadet.
  5. Koka skockorna i 1 liter vatten och 1½ tsk salt tills de är knappt mjuka.
  6. Dela dem sedan i mindre bitar.
  7. Smält 1 msk smör i en kastrull. Lägg i lök och vitlök och fräs någon minut.
  8. Lägg i skockor, tomater och hälften av tomatspadet. Krydda med mejram och peppar.
  9. Lått småputtra 6-7 minuter.
  10. Innanlåret serveras med jordärtskockorna, såsen och sallad.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/