Lammgryta med vitlök

Lammgryta med vitlök
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Ingredienser
  1. 800g benfritt lammkött eller 1 kg med ben
  2. 1 vitlök
  3. 2 burkar hela tomater
  4. 200g champinjoner
  5. 1 knippe basilika (ca 1 dl grovt hackad)
  6. olivolja
Instruktioner
  1. Skär köttet i tärningar
  2. Skala vitlöken och skiva den. Skär tomaterna grovt. Spara spadet.
  3. Häll olja i botten på en gryta så det täcker botten. Låt oljan bli het, lägg i köttet och bryn det. Tag köttet ur grytan.
  4. Häll i lite mer olja och sänk värmen. Lägg i svampen och efter ett par minuter lägg i vitlöken och låt den fräsas lätt.
  5. Tillsätt tomaterna med spadet, 1 tsk salt och peppar. Låt småputtra i ca. 5 minuter.
  6. Lägg i det brynta köttet. Häll på 1 dl vatten och låt puttra ca 1 timme. Tillsätt ev. mera vatten så att det inte kokas torrt.
  7. Hacka basilikan grovt och tillsätt ca 10 minuter före full tid.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/