Lammgryta med rotfrukter

Lammgryta med rotfrukter
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Ingredienser
  1. 800g benfritt lammkött eller 1 kg med ben
  2. ½ liter höns eller kalvbuljong
  3. 3 msk tomatpuré
  4. 3 vitlöksklyftor
  5. 1 tsk rosmarin
  6. 1 lagerblad
  7. 5 små morötter
  8. 1 liten kålrot
  9. 10-12 smålökar
  10. 1 pkt frysta ärtor
  11. olivolja
  12. vetemjöl
Instruktioner
  1. Skär köttet i mindre grytbitar.
  2. Häll olivolja i en gryta och låt den bli varm. Lägg i köttet och strö över salt, peppar och pudra över vetemjöl. Blanda väl.
  3. Skala och skär vitlöken i mindre bitar.
  4. Tillsätt tomatpuré, rosmarin, lagerblad och vitlök och häll i så mycket buljong så att det täcker köttet. Låt koka i ca 1¼ timme.
  5. Skrapa morötterna och skär dem i centimeter tjocka bitar. Skala och skär kålroten i små kuber. Skala löken och bryn den lätt i margarin.
  6. När grytan kokt 45 minuter, lägg i grönsakerna och låt koka ytterligare 30 minuter. De sista 5 minuterna skall man lägga i ärtorna.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/