Lammgryta med morot och purjo

Lammgryta med morot och purjo
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Total Tid
1 hr 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Total Tid
1 hr 10 min
Ingredienser
  1. 800 g lammkött
  2. salt och svartpeppar
  3. 1 klyfta rotselleri, hackad
  4. 6 svartpepparkorn
  5. 6 kryddpepparkorn
  6. 2 lagerblad
  7. 1 tärning oxbuljong
  8. 3 morötter, i bitar
  9. 1 purjolök, i bitar
  10. ca 250 g gröna bönor
  11. matfett till stekning
Instruktioner
  1. Dela köttet i mindre bitar.
  2. Krydda med salt och lite peppar.
  3. Bryn köttet i en panna, lägg sedan i en gryta.
  4. Bryn sellerin och lägg i.
  5. Tillsätt kryddorna och buljongtärningen och slå på vattnet så det når till hälften upp på köttet.
  6. Koka upp.
  7. Lägg i morötterna och purjon och småkoka under lock tills köttet känns klart 40 – 50 minuter. Låt bönorna koka med de sista 15 minuterna. Ris eller potatis passar bra till.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/