Lammgrillspett med aioli och grönsaksris

Lammgrillspett med aioli och grönsaksris
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
40 min
Ingredienser
  1. 800g lammgrytbitar eller lammbog
  2. 1 zucchini
  3. 1 röd paprika
  4. Olivolja
  5. Timjan
  6. Cayennepeppar
Aioli
  1. 2 dl majonnäs
  2. 2 vitlöksklyftor
  3. Salt & peppar
Grönsaksris
  1. 300g jasminris
  2. grön, gul och röd paprika (1/2 av varje färg)
  3. 1 gul lök
  4. 3 salladslökar
  5. 50g smör
Instruktioner
  1. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med majonnäsen, smaka av med salt & peppar.
  2. Skär köttet i kuber. Skiva zucchini i cm-tjocka skivor och skär paprikan i större bitar. Varva kött och grönsaker på 4 grillspett.
  3. Lägg spettet i marinad av vitlök, olivolja och timjan. Krydda med salt och cayennepeppar.
  4. Koka riset 20 minuter. Skär paprikan i små tärningar och hacka löken. Fräs lök och paprika i smör. Lägg i riset, fräs ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla grillspetten i alla sidor ca. 10 minuter. Salta och peppra.
  6. Servera grillspetten med grönsaksriset och en klick aioli.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/