Lammfärsbiffar med paprikagräddsås

Lammfärsbiffar med paprikagräddsås
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Total Tid
30 min
Ingredienser
  1. 600 g lammfärs
  2. 1 gul lök
  3. 2 vitlöksklyftor
  4. 1/2 dl ströbröd
  5. 2 ägg
  6. 1 dl mjölk, gärna lätt-
  7. 1 tsk salt
  8. 2 krm svartpeppar
  9. smör eller margarin att steka i
Sås
  1. 2 röda paprikor
  2. 2 dl vispgrädde
  3. 1 msk kalvfond
  4. 1 ½ dl vatten
Till servering
  1. Klyftpotatis
  2. Sockerärtor
Instruktioner
  1. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla 10 min. Blanda i lammfärsen och finhackad gul lök, pressad vitlök, ägg, salt och peppar och arbeta färsen väl.
  2. Forma små biffar med sked och stek dem 4-5 min i smör eller margarin.
  3. Skär paprikan i bitar och lägg dem i en kastrull. Slå på grädde, vatten och fond och låt koka tills paprikan är mjuk.
  4. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/