Kryddig lammgryta med aprikoser

Kryddig lammgryta med aprikoser
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Ingredienser
  1. 1,2-1,5 kg lammgrytbitar
  2. 1 påse torkade aprikoser (200 g)
  3. 2 msk olja
  4. 2 st stora gula lökar
  5. 1½ msk färsk ingefära, riven
  6. 2 st vitlöksklyftor
  7. 1 röd chili, finhackad
  8. 1 kanelstång
  9. ¾ tsk kardemummakärnor
  10. 1 tsk spiskummin, mald
  11. 1 tsk garam masala
  12. 4 st tomater
  13. 2-3 dl vatten
  14. 2 tsk salt
  15. ½ tsk svartpeppar
Instruktioner
  1. Blötlägg aprikoserna i kallt vatten gärna några timmar innan du ska laga.
  2. Hacka löken och fräs den i oljan tills den blir riktigt mjuk och glansig. Tillsätt ingefära, vitlök och chili. Se till att inga kärnor och mellanväggar kommer med från chilin om du inte vill ha det för hett. Fräs några minuter. Tillsätt kanel, kardemumma, spiskummin, garam masala och fräs ytterligare någon minut.
  3. Hacka tomaterna och tillsätt dem. Häll på 2-3 dl vatten och koka upp. Tillsätt köttet. Salta och peppra, rör om och sjud grytan under lock ca 45 min tills köttet känns riktigt mört. Tillsätt avrunna aprikoserna och koka ytterligare några minuter.
  4. Servera med basmatiris gärna kokt med lite gurkmeja som ger fin gul färg.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/