Grillmarinerad lammlägg

Grillmarinerad lammlägg
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 45 min
Total Tid
2 hr
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 45 min
Total Tid
2 hr
Ingredienser
  1. 1,2 kg lammlägg med ben
  2. Lök, morötter, tomat, lagerblad, örter
  3. 1 tsk salt
Grillmarinad
  1. 2 dl tomatketchup
  2. 1 dl liquid smoke
  3. 3 dl mörkt öl
  4. 2 msk honung
  5. 1 msk worcestersås
  6. 1 msk kinesisk soja
  7. 5 stänk tabasco
Instruktioner
  1. Koka upp vatten med lök, morötter, tomat, lagerblad och örter.
  2. Lägg i läggen och koka sakta i ca 1½ timme. Ta upp och låt köttet kallna.
  3. Blanda marinaden i en plastpåse, lägg i köttet och marinera i minst 1 timme.
  4. Salta köttet och grilla det runt om i ca 10 min så att det får fin färg. Pensla med marinad under grillningen.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/