Bräserad rådjursstek

Bräserad rådjursstek
Portioner 8
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Ingredienser
  1. 1,8-2 kg rådjursstek utan ben
  2. 1 tsk salt
  3. 2 krm nymald svartpeppar
  4. 2 msk smör
  5. 1 finhackad gul lök
  6. 1 kanelstång
  7. ca 20 krossade enbär
  8. 4 dl vitt portvin
  9. 2 dl vatten
  10. 1 dl koncentrerad viltfond
  11. 2 dl vispgrädde
  12. ca 4 msk vetemjöl
  13. 1 dl messmör
Instruktioner
  1. Salta och peppra steken runt om. Hetta upp smör i en gryta och bryn steken runt om ca 1 minut. Lägg i finhackad lök och låt den fräsa ca 1 minut bredvid steken. Blanda ner kanelstång, enbär, portvin, vatten och viltfond. Koka upp och lägg på lock. Koka på medelvärme ca 1 1/2 timme, tills köttets innertemperatur är 70°. Vänd steken efter halva tiden.
  2. Ta upp steken och låt den vila i folie medan du gör såsen. Tillsätt grädde och vetemjöl utrört i lite kallt vatten till spadet i grytan. Koka utan lock tills ca 1 liter återstår. Sila genom en finmaskig sil och vispa ner messmör strax före servering. Servera steken i tunna skivor, gärna med ugnsstekt klyftpotatis, lättkokta bönor och rikligt med sås.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/