Vinbräserad Tupp ( Coq au vin )

Vinbräserad Tupp ( Coq au vin )
Portioner 5
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
1 hr 45 min
Ingredienser
  1. 1 st tupp
  2. 2 msk vetemjöl
  3. salt
  4. ½ -1 tsk svartpeppar
  5. 2 msk smör eller margarin
  6. 3 dl rött eller vitt vin
  7. 1 – 2 st hönsbuljongtärning
  8. 1 tsk torkad timjan
  9. 1 st lagerblad
  10. 1 st pressad vitlöksklyfta
  11. 8-12 st färska champinjoner
  12. 100g rökt eller rimmat sidfläsk
  13. 2 tsk arrowrot
  14. klippt persilja
Instruktioner
  1. Dela fågeln i 10 portionsbitar. Vänd bitarna i vetemjöl blandat med salt och peppar.
  2. Värm en stekpanna med matfett och bryn fågelbitarna i omgångar. Sänk värmen något. Lägg över de brynta fågelbitarna i en gryta.
  3. Häll på vin och tillsätt buljongtärning, kryddor och pressad vitlök. Lägg på lock och sjud 40-60 min. Köttet skall vara nästan färdigt.
  4. Ansa och skala löken. Putsa svampen och dela den i klyftor.
  5. Bryn lök, svamp och ev. tärnat fläsk var för sig på lagom värme. Lägg över i grytan vartefter.
  6. Koka ytterligare 10 minuter eller tills köttet är färdigt. Red ev. av såsen i slutet med lite arrowrotsmjöl utskakat med kallt vatten.
  7. Servera grytan överströdd med klippt persilja. Bjud kokt potatis eller ris och grönsallad till.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/