Tuppklubba med honungsglaze

Tuppklubba med honungsglaze
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. 4 Alesta ungtuppklubbor
  2. 2 hönsbuljongtärningar
  3. 1 liter vatten
  4. rostade sesamfrön
Glaze
  1. 1 msk soja
  2. 1 msk olivolja
  3. 2 msk honung
  4. 50g smält smör
  5. 1 dl mango chutney
Till servering
  1. Klyftpotatis
  2. Grönsaker
Instruktioner
  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i klubborna och låt sjuda ca. 20-35 minuter (beroende på storleken). Lyft upp och låt svalna.
  2. Rör ihop ingredienserna till glazen.
  3. Pensla klubborna med glazen och grilla sedan klubborna snabbt (ca. 3 minuter) på utegrillen eller i ugnen. Pensla försiktigt med glazen under tiden. Pensla även klubborna när de är färdiggrillade så att glazen täcker hela klubban.
  4. Strö till sist över de rostade sesamfröna.
  5. Servera med ugnsstekta potatisklyftor och grönsaker.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/