Spansk Ungtuppsgryta

Spansk Ungtuppsgryta
Portioner 6
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Total Tid
1 hr 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Total Tid
1 hr 10 min
Ingredienser
  1. 1 Alesta tupp
  2. 1 tsk salt
  3. 3 krm svartpeppar
  4. 6-8 schalottenlökar
  5. 2-4 vitlöksklyftor
  6. olja och margarin till stekning
  7. 300g bacon
  8. 4-6 paprikor (gul, röd, grön)
  9. 1½ dl hackad persilja
  10. 3 burkar krossade tomater
  11. 3 msk kycklingfond
  12. ½ tsk paprikapulver
Instruktioner
  1. Stycka tuppen i mindre portionsbitar . Salta och peppra delarna.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Hetta upp olja och margarin i en stekpanna och fräs lökhacket. Strimla under tiden baconskivorna.
  3. Lägg det frästa lökhacket i en stekgryta. Fräs därefter baconet och blanda sedan i det i lökhacket.
  4. Bryn kycklingdelarna på båda sidorna och lägg dem sedan i stekgrytan.
  5. Ta bort kärnhuset ur paprikorna och skär dem i bitar, hacka persiljan och lägg dem i stekgrytan. Slå över krossade tomaterna, kycklingfonden och paprikapulvret. Rör om. Slå ev. på lite vin eller vatten för att täcka kycklingdelarna.
  6. Smaka av med salt, peppar, ev. socker och vinäger. Låt grytan sjuda i 40-50 min.
  7. Servera med kokt ris och grönsaker.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/