Rapphöna i cognacsås

Rapphöna i cognacsås
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
40 min
Ingredienser
  1. 4 st rapphönor
  2. smör att steka i
  3. salt och peppar
Sås
  1. 10 cl cognac
  2. 1 dl grädde
  3. 2 msk kycklingfond
  4. steksky
Till servering
  1. Potatis
  2. Brytbönor
  3. Rönnbärsgelé
Instruktioner
  1. Bryn fågeln några minuter på vardera sidan till fin färg. Sänk värmen och efterstek 15-20 minuter under lock. Ta ur och låt vila 5-10 minuter.
  2. Häll grädde, fond och cognac i en kastrull. Koka upp. Tillsätt skyn och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/