Pärlhöna med hallon

Pärlhöna med hallon
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
2 hr
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
1 hr 30 min
Total Tid
2 hr
Ingredienser
  1. 1 pärlhöna
  2. salt och peppar
  3. 25g smör
  4. 2 rosmarinskvistar
  5. 175g hallon
  6. 1 msk olja
  7. 4 msk hallonvinäger
  8. 4 msk vispgrädde
Till garnering
  1. 50g hallon
  2. persiljekvistar
  3. lagerblad
Instruktioner
  1. Salta och peppra pärlhönan rikligt inuti och utanpå. Fyll pärlhönan med hälften av smöret och rosmarinen. Lägg även 50g av hallonen inuti hönan.
  2. Värm resten av smöret och oljan i en gryta och bryn fågeln runtom. Tillsätt vinägern.
  3. Lägg i pärlhönan och stek den på sidan i 20-25 minuter. Vänd den och stek lika länge på andra sidan. Eller tills den är helt genomstekt.
  4. Lägg upp hönan på ett varmt fat.
  5. Gör såsen i samma gryta som hönan låg i.
  6. Tillsätt grädde, salta och peppra efter smak, rör om i botten. Lägg i resten av hallonen och värm utan att röra om.
  7. Servera pärlhönan med såsen och en blandad sallad.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/