Oxfärstournedos med vitlökssvamp och fetaost

Oxfärstournedos med vitlökssvamp och fetaost
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
45 min
Ingredienser
  1. 500 g oxfärs
  2. 1 1/2 tsk salt
  3. 1 1/2 krm svartpeppar
  4. smör eller olja till stekning
Svampfräset
  1. 10 stora vitlöksklyftor
  2. 300 g champinjoner eller blandsvamp lite smör eller olja till stekning
  3. 1/2 tsk salt
  4. 1 krm grovmald svartpeppar
  5. det gröna på 1 purjolök, i tunna strimlor
  6. 75 g fetaost
  7. 1 dl mild yoghurt
  8. 1 tsk honung
  9. 2 msk hackad basilika
Instruktioner
  1. Blanda snabbt ihop färsen med salt och peppar och dela den i 4 bitar, som formas till höga biffar.
  2. Skala och dela vitlöken i 3 bitar på längden. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
  3. Ansa svampen och skär den i bitar. Stek i matfett och krydda med salt och peppar. Blanda i vitlöksklyftorna.
  4. Lägg purjolöken i svampfräset och låt den bli lätt mjuk.
  5. Under tiden bryns biffarna i het panna runt om. Sänk värmen och efterstek på svag värme. När det börjar sippra ut klar köttsaft är biffarna färdiga.
  6. Mosa under tiden osten och blanda den med yoghurt, honung och basilika. Servera biffarna på svampfräset och lägg en klick ost röra ovanpå.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/