Oxentrecôté med chili

Oxentrecôté med chili
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
40 min
Ingredienser
  1. 800g oxentrecôté
  2. 3 msk matolja
  3. 1 msk chilipulver
  4. 1 msk paprikapulver
  5. 12 morötter (små)
  6. 4 kvistar persilja
  7. 4 tomater
  8. 2 vitlöksklyftor
  9. ½ röd chilifrukt
  10. 1 tsk tomatpuré
  11. 2 dl utblandad köttbuljong
Instruktioner
  1. Skiva entrecoten. Panera köttet med olja och kryddor. Grilla på hög värme tills de fått en gyllenbrun färg.
  2. Skala och dela morötterna på längden. Pensla med olja och grilla dem ett par minuter på vardera sida.
  3. Skiva och stek tomaterna tills de får en stekyta. Tillsätt skivad vitlök, chili, tomatpuré, salt och häll i den utblandade köttbuljongen. Låt sjuda 10-15 minuter. Om salsan blir för tjock tillsätt lite mer buljong.
  4. Lägg upp de grillade morötterna på en tallrik och strö över lite finklippt persilja. Lägg köttet ovanpå och sist ringla över salsan.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/