Marinerad Tuppklubba

Marinerad Tuppklubba
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. 4 Alestad tuppklubbor
Marinad
  1. ½ dl olivolja
  2. 1 msk kinesisk soja
  3. 1 tsk grillolja
  4. 1 tsk smbal oelek
  5. ½ krm svartpeppar
  6. 1 krm salt
  7. 1 msk flytande honung
Potatis- och grönsaksröra
  1. 150g bacon
  2. 6-800g tvättade potatisar
  3. 1 skalad rödlök
  4. 1 skalad gul lök
  5. 4 skalade schalottenlökar
  6. 3 paprikor (röd, grön, gul)
  7. 4 skalade vitlöksklyftor
  8. 3 msk olivolja
  9. 1 tsk sambal oelek
  10. 1-2 msk grönsaksfond (eller. 1 tärning+vatten)
  11. 1-1/2 tsk salt
Instruktioner
  1. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över tuppklubborna i en plastpåse. Förslut påsen och låt det ligga i kylskåp 6-8 timmar. Vänd påsen emellanåt.
  2. Strimla bacon och lägg i kall stekpanna. Bryn strimlorna till de är knapriga. Ta upp dem och låt dem rinna av på lite hushållspapper.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva potatisen, lök, vitlök och paprikorna
  4. Lägg kycklingklubborna i en långpanna och stek i nedre delen av ugnen ca. 30-40 minuter.
  5. Bryn under tiden potatisskivorna i olja så de blir knappt mjuka i en stor stekpanna. Tillsätt övriga grönsaker och sambal oelek. Fräs tills allt är mjukt.
  6. Smaksätt med grönsaksbuljong och salt. Blanda ner det knaperstekta baconet.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/