Heta Tuppklubbor

Heta Tuppklubbor
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. 4 Alesta tuppklubbor
  2. Smör och olja till stekning
  3. ½ tsk salt
  4. 2 krm svartpeppar
  5. 300-400g schalottenlök
  6. 2 -3msk finhackad färsk ingefära
  7. 2-3 finhackade vitlöksklyftor
  8. 1 urkärnad, finhackad röd chilifrukt
Sås
  1. 1 hönsbuljongtärning
  2. ½ dl vatten
  3. 3 dl matlagningsgrädde
  4. 1 msk honung eller strösocker
  5. 1 dl chilisås
  6. Rivet skal av 1 lime
  7. 2 ½ msk limesaft
  8. 1 krm salt
  9. ½ krm svartpeppar
Till servering
  1. Ris
  2. Grönsallad
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Bryn klubborna i smör och olja i en stekpanna. Salta och peppra och lägg sedan över dem i en ugnsfast form.
  2. Skala och klyfta schalottenlökarna och bryn dem i stekpannan på medelstark värme ca. 3 minuter. Tillsätt ingefära, vitlök och chilifrukten. Stek ytterligare några minuter. Fördela blandningen ovanpå klubborna.
  3. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Tillsätt grädde, honung eller strösocker, chilisås, limesaft och skal samt salt och peppar. Häll såsen över klubborna och sätt in i varm ugn ca. 25-30 minuter.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/