Helstekt Älgfilé

Helstekt Älgfilé
Portioner 6
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. Ca 1 kg älgfilé
  2. 2 msk smör eller margarin
  3. salt, peppar
  4. 18 potatisar
  5. smör eller margarin
  6. salt, peppar
Till Servering
  1. Rödvinssås
  2. Sockerärtor
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 125o.
  2. Bryn filén väl runt om i en gryta ovanpå spisen på ganska hög värme. Salta och peppra.
  3. Ställ in filé i en ugnsform i ugnen och stek filén till en innertemperatur på 54 – 56 grader.
  4. Skala under tiden 18 normalstora potatisar och skiva dem tunt.
  5. Stek dem i en stekpanna till vacker färg. Vänd dem försiktigt då och då. Salta och peppra.
  6. Ta ut filén, vira in den väl i smörpapper eller folie och låt den vila i ca 20 minuter på varm plats.
  7. Lägg upp den stekta potatisen på ett serveringsfat och placera filén i en rad vackert skurna skivor ovanpå.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/