Helstekt Älgfilé
2015-11-05 11:20:25
Portioner 6
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
- Ca 1 kg älgfilé
- 2 msk smör eller margarin
- salt, peppar
- 18 potatisar
- smör eller margarin
- salt, peppar
Till Servering
- Rödvinssås
- Sockerärtor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125o.
- Bryn filén väl runt om i en gryta ovanpå spisen på ganska hög värme. Salta och peppra.
- Ställ in filé i en ugnsform i ugnen och stek filén till en innertemperatur på 54 – 56 grader.
- Skala under tiden 18 normalstora potatisar och skiva dem tunt.
- Stek dem i en stekpanna till vacker färg. Vänd dem försiktigt då och då. Salta och peppra.
- Ta ut filén, vira in den väl i smörpapper eller folie och låt den vila i ca 20 minuter på varm plats.
- Lägg upp den stekta potatisen på ett serveringsfat och placera filén i en rad vackert skurna skivor ovanpå.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/