Grillad flankstek
2015-11-05 12:45:04
Portioner 4
Förberedelse
1 hr
Tillagningstid
30 min
Total Tid
1 hr 30 min
Ingredienser
- 800 g flankstek
- 2 vitlöksklyftor
- 3 salladslökar
- 1/2 dl soja
- 3/4 dl färskpressad apelsinjuice
- 1/2 msk paprikapulver
- 2 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Skala och hacka vitlöken.
- Ansa och strimla salladslökarna.
- Blanda soja, apelsinjuice, paprikapulver, olivolja, vitlök, salladslök, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar till en marinad.
- Lägg köttet i en plastpåse. Häll över marinaden.
- Låt dra i kylen minst 1 timme, gärna längre.
- Sila av marinaden. Koka upp den i en kastrull och låt koka ihop till halva mängden.
- Torka av köttet. Grilla ca 5 minuter på varje sida. Går även bra att grilla i ugnen på 250 grader. Låt köttet vila 10 minuter.
- Skär köttet på snedden i tunna skivor. Ringla över marinaden och servera.
- Garnera gärna med limeklyftor och salladslök.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/