Grillad flankstek

Grillad flankstek
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
1 hr
Tillagningstid
30 min
Total Tid
1 hr 30 min
Förberedelse
1 hr
Tillagningstid
30 min
Total Tid
1 hr 30 min
Ingredienser
  1. 800 g flankstek
  2. 2 vitlöksklyftor
  3. 3 salladslökar
  4. 1/2 dl soja
  5. 3/4 dl färskpressad apelsinjuice
  6. 1/2 msk paprikapulver
  7. 2 msk olivolja
  8. salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
  1. Skala och hacka vitlöken.
  2. Ansa och strimla salladslökarna.
  3. Blanda soja, apelsinjuice, paprikapulver, olivolja, vitlök, salladslök, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar till en marinad.
  4. Lägg köttet i en plastpåse. Häll över marinaden.
  5. Låt dra i kylen minst 1 timme, gärna längre.
  6. Sila av marinaden. Koka upp den i en kastrull och låt koka ihop till halva mängden.
  7. Torka av köttet. Grilla ca 5 minuter på varje sida. Går även bra att grilla i ugnen på 250 grader. Låt köttet vila 10 minuter.
  8. Skär köttet på snedden i tunna skivor. Ringla över marinaden och servera.
  9. Garnera gärna med limeklyftor och salladslök.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/