Älgrulader

Älgrulader
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 30 min
Ingredienser
  1. 700g älgkött av innanlår i tunna skivor
  2. 2 rödlökar
  3. 1 liten burk ansjovisfiléer (50g)
  4. 100g färskost
  5. 1-2 msk rapsolja
  6. ½ tsk salt
  7. svartpeppar
  8. ca 1 dl buljong
Sås
  1. 4 dl sky (buljong)
  2. 2 msk vetemjöl
  3. 1 dl creme fraiche eller vispgrädde
Till servering
  1. Kokt potatis
  2. Broccoli eller blomkål
  3. Lingonsylt
Instruktioner
  1. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i lite olja.
  2. Fördela lök, ansjovis och färskost på köttskivorna. Rulla och fäst med tandpetare.
  3. Bryn ruladerna i lite olja. Salta och peppra. Häll över ansjovisspadet samt buljongen och låt ruladerna eftersteka under lock på svag värme, ca 40 minuter.
  4. Sila av skyn från ruladerna och späd med buljong till 4 dl. Rör ut vetemjölet med lite kallt vatten och häll blandningen under omrörning ner i skyn. Låt den koka ca 5 min. Vispa ner creme fraiche eller grädde.
  5. Ta bort tandpetarna och häll såsen över ruladerna.
  6. Servera med kokt potatis, broccoli- eller blomkålsbuketter och lingonsylt.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/