Älgragu med kantareller och rimmat fläsk

Älgragu med kantareller och rimmat fläsk
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 10 min
Ingredienser
  1. 800g älggrytbitar
  2. 1 kvist rosmarin
  3. ¼ kruka timjan
  4. 2 vitlöksklyftor, krossande
  5. 10g valrona 70% choklad
  6. 2 ½ dl rödvin
  7. 2 ½ dl vatten
  8. 1 gul lök
  9. 1 morot
  10. 200g kantareller
  11. 200g rimmat helt fläsk
  12. Salt och peppar
Instruktioner
  1. Bryn älgköttet och vitlöken i en gryta. Salta och peppra, slå sedan på rödvinet och vatten. Tillsätt örtkryddor och choklad.
  2. Låt grytan puttra tills köttet är mjukt, ca 1 timme.
  3. Tärna fläsket, moroten och löken i bitar. Dela kantarellerna i lite grövre bitar. Bryn alltsammans på hög värme. Vänd ner fläskblandningen i grytan när ragun börjar bli klar och låt koka med de fem sista minuterna. Lyft ur rosmarin och timjan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Red grytan med maizena om så behövs.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/