Älggulasch

Älggulasch
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 15 min
Ingredienser
  1. 800g benfritt älgkött
  2. salt, peppar
  3. 1-2 msk vetemjöl
  4. 1 gul lök
  5. smör eller margarin
  6. 1 lagerblad
  7. 3 msk tomatpuré
  8. ½ msk paprikapulver
  9. 3 dl vatten
  10. 1 msk viltfond
  11. 300g salladskål
  12. 1 dl grädde
Instruktioner
  1. Skär köttet i grytbitar och vänd dem i vetemjöl kryddat med salt och peppar. Skala och skiva löken.
  2. Bryn köttet och löken i en tjockbottnad gryta. Tillsätt lagerblad, tomatpuré och paprikapulver. Häll över vatten, fond och låt grytan puttra ca 1 timme eller tills köttet känns mört.
  3. Strimla salladen fint. Lägg salladen ovanpå köttet och låt grytan koka ytterligare 5 minuter. Runda av med grädden.
  4. Serveras med kokt potatis och hårt bröd till.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/