Älggryta med trattkantareller

Älggryta med trattkantareller
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 hr
Total Tid
1 hr 20 min
Ingredienser
  1. 800g-1 kg benfritt älgkött
  2. 10-12 smålökar
  3. 2 morötter
  4. smör eller margarin
  5. 1 ½ msk vetemjöl
  6. 1 dl buljong
  7. 2 dl rött vin
  8. 1 lagerblad
  9. 5 krossade enbär
  10. 2 tsk salt
  11. 1 kryddmått timjan
  12. 1 dl grädde
  13. 20g torkade trattkantareller
  14. persilja
Instruktioner
  1. Skär köttet i portionsbitar, skala löken. Skala morötterna och skär dem i stavar.
  2. Bryn alltsammans i en gryta. Pudra över mjölet, rör om och späd med vätskan. Tillsätt kryddorna.
  3. Koka grytan under lock på svag värme ca. 1 timme eller tills köttet är mört. Späd med grädden.
  4. Blötlägg kantarellerna och stek dem.
  5. Lägg svampen och klippt persilja överst i grytan innan den serveras.
  6. Servera grytan med kokt potatis, gelé och grönsallad till.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/