Älgfilé med svampsås

Älgfilé med svampsås
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Total Tid
35 min
Ingredienser
  1. 1 kg älgfilé
  2. 1 ½ msk smör eller margarin
  3. salt, vitpeppar
Svampsås
  1. 30g torkad svamp eller 1 kg färsk
  2. 3 msk smör eller margarin
  3. 1 msk finhackad gul lök
  4. 2 msk mjöl
  5. 2 dl buljong
  6. 2 dl vispgrädde
  7. salt, vitpeppar
Till servering
  1. Kokt potatis
  2. Kokta morötter
  3. Kokt brysselkål
Instruktioner
  1. Den torkade svampen läggs först i blöt.
  2. Hacka löken.
  3. Skär svampen i mindre bitar.
  4. Fräs svampen i matfett tills de är glansiga. Sista 5 min. häll i den hackade löken.
  5. Strö över mjölet och rör om.
  6. Späd först med buljong, sedan med grädden. Låt stuvningen koka på svag värme ca. 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skär älgfilén i ca 8 skivor.
  8. Hetta upp en stekpanna och bryn matfettet. Stek köttskivorna hastigt, ca. 2-3 min. på vardera sida.
  9. Lägg upp dem på ett fat och häll över svampsåsen.
  10. Servera kokt potatis till, kokta morötter och kokt brynt brysselkål.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/