Älg entrecote med balsamicosås
2015-11-05 11:15:03
Portioner 4
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Total Tid
20 min
Ingredienser
- 4 skivor älgentrecôte
- smör till stekning
- 3 dl grädde
- ½ dl balsamicodressing
- 10 krossade enbär
- salt, peppar
Till servering
- Potatiskaka
- Grönsallad
Instruktioner
- Smält smöret i stekpanna på hög värme och lägg i de rumstempererade biffarna. Stek ca. 1 ½ minuter på vardera sida. Dra stekpannan ifrån värmen. Lägg köttbitarna i en bit folie och låt köttet vila ytterligare några minuter.
- Vispa ur stekpannan med grädden och lägg sedan i enbären och häll i balsamicon. Salta och peppra.
- Låt såsen puttra några minuter och häll till sist i saften från köttet i folien.
- Servera gärna med potatiskaka och en blandsallad.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/