Älg entrecote med balsamicosås

Älg entrecote med balsamicosås
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Total Tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Total Tid
20 min
Ingredienser
  1. 4 skivor älgentrecôte
  2. smör till stekning
  3. 3 dl grädde
  4. ½ dl balsamicodressing
  5. 10 krossade enbär
  6. salt, peppar
Till servering
  1. Potatiskaka
  2. Grönsallad
Instruktioner
  1. Smält smöret i stekpanna på hög värme och lägg i de rumstempererade biffarna. Stek ca. 1 ½ minuter på vardera sida. Dra stekpannan ifrån värmen. Lägg köttbitarna i en bit folie och låt köttet vila ytterligare några minuter.
  2. Vispa ur stekpannan med grädden och lägg sedan i enbären och häll i balsamicon. Salta och peppra.
  3. Låt såsen puttra några minuter och häll till sist i saften från köttet i folien.
  4. Servera gärna med potatiskaka och en blandsallad.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/