Vildsvinsstek med senapssås

Vildsvinsstek med senapssås
Portioner 8
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 15 min
Ingredienser
  1. Vildsvinsstek ca, 1,8 kg benfri
  2. smör eller margarin
  3. 1 morot
  4. 1 liten gul lök
  5. 1-1 ½ tsk salt
  6. 1-2 svartpeppar
  7. 1-3 1 dl buljong
Sås
  1. 4 dl sky och buljong
  2. 2 dl vispgrädde
  3. 3 msk vetemjöl + vatten
  4. 1-2 msk senap
  5. 1 msk vinäger
  6. 2 msk vinbärsgelé
  7. 1-2 äggulor
  8. soja
Instruktioner
  1. Lägg steken i en ugnsform. Lägg i lite margarin i botten, en skalad, tärnad morot och lök. Salta och peppra steken.
  2. Låt steka i ugn på 150 oC ca 1½ timme eller tills innertemperaturen är ca 63 oC.
  3. Ta ut steken och låt vila ca 15 minuter i folie.
  4. Koka upp skyn med grädden till såsen. Red med mjölet utrört med lite vatten. Låt koka.
  5. Smaka av med senap, vinäger och gelé.
  6. Rör äggulorna med lite grädde och vispa ner dem i såsen som inte får koka mer. Skall den hållas varm sätt den i vattenbad. Färja ev. såsen med soja.
  7. Serveras med kokt potatis, gelé, grillade tomathalvor och kokta haricots verts.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/