Vildsvinsstek med plommon

Vildsvinsstek med plommon
Portioner 6
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 15 min
Ingredienser
  1. 1-1½ kg vildsvinsstek
  2. 2 gula lökar
  3. 2 morötter
  4. 100 g stjälkselleri
  5. 7 dl mörk viltfond
  6. 1 bit färsk ingefära
  7. 1 kvist citrongräs
  8. 2 msk flytande honung
  9. salt, peppar
Marinerade plommon
  1. 100-150 g urkärnade katrinplommon
  2. 1 torkad chilifrukt
  3. 2 stjärnanis
  4. ½ dl rött vin
Instruktioner
  1. Börja med plommonen. Marinera dem med stjärnanis och chili i rött vin över natten.
  2. Sätt ugnen på 150o .
  3. Skär lök, morot och selleri i mindre bitar.
  4. Bryn steken runt om i en gjutjärnsgryta tillsammans med grönsakerna. Häll på fonden. Tillsätt ingefäran och citrongräset.
  5. Ugnsstek i 1½ -2 timmar tills köttets innertemperatur är 68o. Låt de avrunna plommonen koka med sista halvtimmen.
  6. Ta upp köttet och plommonen. Koka ihop fonden tillsammans med rödvinsmarinaden.
  7. Avsluta med att röra ned honungen och smaka av med salt och peppar.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/