Vildsvinsstek med honung och citron

Vildsvinsstek med honung och citron
Portioner 6
Det här är ett enkelt recept där de exakta proportionerna inte är så viktiga. Man kan höfta med både citron och honung, det blir gott hur man än gör.
Write a review
Print
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 hr
Total Tid
2 hr 15 min
Ingredienser
  1. 1 st vildsvinsstek ca 1½ kg
  2. salt
  3. vitpeppar ur kvarn
  4. 2 msk smör
  5. 1 dl flytande honung
  6. 1 st citron, pressad saft
Sås
  1. 1 tsk idealvetemjöl
  2. 2 dl vispgrädde
  3. 2½ dl kalvbuljong
  4. portvinsgelé
  5. salt
  6. vitpeppar ur kvarn
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra köttet och smörstek det runtom i en het stekpanna.
  2. Lägg köttet i en ugnsfast form. Häll på ½ dl honung och saften från halva citronen. Sätt in i ugnen och stek i 1 timme.
  3. Ta ut steken och häll på resten av honungen och citronsaften. Sätt in formen i ugnen igen och stek tills innertemperaturen är 70 grader, det tar mellan 15 och 45 minuter.
  4. Ta ut köttet och låt det vila inslaget i aluminiumfolie i 10 minuter.
Gör såsen
  1. Blanda ut mjöl med grädde i en kastrull och häll i skyn från foliepaket och ugnsformen. Häll också i kalvbuljong. Koka ihop utan lock i cirka 10 minuter och smaka av med gelé, salt och peppar. Skär köttet i skivor och servera med sås, gelé och kokt potatis.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/